English
Lesdagen en Seminars

 

Het Hahnemann Instituut Nederland verzorgt lesdagen en seminars op het gebied van de Klassieke Homeopathie.

 Inschrijven graag door een email te sturen naar het Hahnemann Instituut Nederland of te bellen met 070 3280862.

Hahnemann Instituut Nederland
Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862

rekening: NL86INGB0002458683

Meer informatie over seminars kunt u lezen door te klikken op de diverse vermeldingen aan de linkerzijde van deze pagina.

Al onze lesdagen en seminars beginnen om 10:00 uur maar u bent van harte welkom vanaf 9:40 uur om zich in te schrijven. De seminars eindigen rond 17:00 uur.

Inspirerende lessen en ont-moetingen

 Vrijdag 3 november 2017:

De Homeopatische Prophylaxe door Alize Timmerman

Na jaren gewerkt te hebben in Afrika in de townships en geleerd te hebben van  de 86 jarige arts Elvia Burry heb ik de waarde gezien van propylaxe. Door nosode's en basismiddelen te gebruiken in de scholen konden we vele kinderen op de scholen helpen. Na 3 jaar homeopathische prophylaxe In Afrika behandelen wij vooral basisscholen.  

Deze dag gaat over het gebruik van waardevolle middelen die ook in ons eigen land van grote waarde zijn.  Middelen/nosode's zoals: difterinum, malaria, tuberculinum, aidsnosode, influenzinum, thuja, sulfur oa. En nog veel meer 

 

Klassieke Homeopathie: Het Weeshuis van Gekwetste Kinderen: Grootmoeder, Moeder en Vrouw en kind in Gezondheid en Ontwikkeling. Het separatie proces van Moeders en Kinderen komt uitgebreid aan de orde.  Alize Timmerman bracht een groot aantal nieuwe middelen tot ontwikkeling zoals Amniotic fluid Placenta Menstruatie bloed oa. Ook behandelen wij Kolom 4 en het Vierde chakra van het plantensysteem van Michal Yakir. Deze gaat over veiligheid en onveiligheid, zekerheid en onzekerheid geven en nemen, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid , emotionaliteit, hormonen, sexualiteit en digestieve systemen. Alize heeft 35 jaar ervaring in het behandeling van Moeders en Kinderen.

 

Vrijdag 15 december 2017:

Het C5-perspectief, de ziekte van de liefde: De ziekte van Lyme: een Syfilitische ziekte de Miasmatische behandeling en de ontwikkelingen vanuit het collectief het leren zien van wat van Jou is en wat van het collectief: Welke middelen horen bij Jou en welke middelen bij je collectieve Invloed.Het leren scheiden van deze verschillende dimensies van ziekte. Docenten: Alize Timmerman en Wiet van Helmond

 

In 2018 nemen we een duik in de Zee. De Zee geeft ons de voeding voor re-creeren, voor het groeien van onze originele potentie, voor evolueren.

Door het volkomen stromen in ons vruchtwater komen we tot ontspanning en hervinden wij onszelf, wij hervinden onze warmte bron, ons continue zijn, we voelen ons geliefd en geborgen omdat we komen van de zee.

De C4 brengt ons op het pad van Wijsheid en Stilte Luisteren en Her-inneren.

Door onze  C4 ervaringen met Vruchtwater als geneesmiddel ontdekten we  de potentie van Zeemiddelen: zoals de Walvis, de Dolfijn, de Goudvis, de Koraal, de Parel, de Spons, de Sepia, de Purperslak, de Iodiums, Natriums, (Zeezout), de Schelpen.

Wij nodigen jullie uit het met ons mee te beleven op 26 Januari en 16 Februari

Alize Timmerman en Wiet van Helmond,

De  lesdagen zijn  inclusief soep, fruit, koffie/thee.

Aanbieding:

Bij het volgen van de 2 daagse "zeedagen" zijn de  kosten € 150.

De kosten voor een lesdag zijn € 95 per dag, inclusief soep, fruit, koffie/thee.

Dit aanbod is alleen geldig in bij betaling van het bedrag ineens 14 dagen voor aanvang

 

11 Mei: Feestelijk Gemstone Festival. Alize is jarig en viert feestelijk haar 40 jarige Homeopaathschap. 

In de afgelopen jaren kwamen de stenen tot ontwikkeling Alize en Wiet kregen diepere inzichten in de kennis rond stenen. Een prachtig verjaardags cadeau wordt gepresenteerd.

Edelstenen, juweeltjes in de homeopathische praktijk

De afgelopen jaren heeft de homeopathie een enorme sprong genomen in het systemisch denken. Zowel bij onze middelen als bij onze patiënten zijn we steeds meer naar het grotere geheel gaan kijken  waardoor we veel middelen, middelenfamilies en ook de miasma's aanzienlijk beter zijn gaan begrijpen. In het systemisch voorschrijven is deze middelengroep haast onmisbaar.

We zullen deze dag een aantal edelsteen remedies bekijken die hun weg naar de praktijk al snel zullen vinden.  De nadruk ligt op welke plaats we ze kunnen geven in onze materia medica, wanneer kun je denken aan een edelsteen-remedie en hoe vind je ze dan?

Gedurende de dag zullen enkele veel voorkomende edelstenen (quartz, rose quartz, amethyst, pyriet, opaal, maansteen, smaragd, etc) besproken worden zodat er een helder zicht ontstaat in deze middelen groep.

De kosten voor een lesdag zijn € 95 per dag, inclusief soep, fruit, koffie/thee.

 

 

8 juni 2018:Menstruatie tussen Moderne wetenschap en oud mysterie.

De bijdrage van de menstruatiecyclus tot ons bewustzijnsontwikkeling.

Bezien vanuit de homeopathie als genezend principe.

De les gaat over het levensritme bij Vrouw en Man.

Wat de menstruatiepijn ons wil vertellen? Welke middelen zorgen voor genezing van de pijnen?

Over eierstokken en de baarmoeder.

Over het belang van het begrijpen van het levensritme en de evolutie die daaraan ten grondslag ligt.

Waarom ons bewustzijn ontwikkeling direct in relatie staat tot ons levensritme.

De middelen die deze bewustzijns ontwikkeling in gang zetten en Genezend werken daarom bij de menstruatie.

 

De kosten voor een lesdag zijn € 95 per dag, inclusief soep, fruit, koffie/thee.

 

Graag overmaking onder naam en data: NL86INGB0002458683 t.n.v. Hahnemann Instituut te Den Haag 14 dagen voor aanvang. Bij afzegging voor 14 dagen geldt terugstorting. Minder dan 14 dagen voor aanvang geldt geen terugstorting.

 Aanmelding via de website: www.hahnemanninstituut.nl of door rechtstreekse aanmelding bij het instituut (email hin@hahnemanninstituut.nl). De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP. Bij de  AVIG is erkenning aangevraagd. De lessen zijn inclusief biologische soep koffie thee.

Lestijden: 10:00-17.15.