English
Lesdagen en Seminars

 

Het Hahnemann Instituut Nederland verzorgt lesdagen en seminars op het gebied van de Klassieke Homeopathie.

 Inschrijven graag door een email te sturen naar het Hahnemann Instituut Nederland of te bellen met 070 3280862.

Hahnemann Instituut Nederland
Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862

rekening: NL86INGB0002458683

Al onze lesdagen en seminars beginnen om 10:00 uur maar u bent van harte welkom vanaf 9:45 uur om zich in te schrijven. De seminars eindigen rond 17:00 uur.

 

 

Lesdagen 2019-2020

Corona C4 bekeken vanuit het vrouwelijke perspectief zaterdag 10 oktober 2020

Op 23 mei jl hadden wij met een mooie groep Homeopaten een webinar over de symboliek en archetypische betekenis van het Corona-virus.

Graag organiseren wij 10 oktober as een vervolg hierop maar dit seminar is ook los te volgen.

We bespreken verschillende corona nosodes die wij ontwikkelden in februari 2020 voor de Corona crises. Speciaal gaat onze aandacht uit naar de Spike-protein nosode (Corona-nosode).  De goede effecten van deze nosode worden besproken en de ontdekking hoe deze nosode bij verschillende andere pathologieën  zoals kanker ook zijn werk doet.

We bespreken de verschillende miasma’s die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënten die chronisch ziek zijn, de relatie tussen de acute  en de chronische

ziekte en wat de acute ziekte ons brengt. We evalueren de life-casuïstiek die de afgelopen periode hebben behandeld. Verder bespreken we het belang van profylaxe of hoe het juist gekozen homeopathisch middel ons beschermt tegen de ontwikkeling van chronische ziekte met daarbij het belang van de inzet van nosodes. Ook bespreken we hoe het doormaken van ziekte ons tot ontwikkeling en evolutie brengt.

Dit seminar kan ook per zoom gevolgd worden, maar het is fijn om weer met een mooie groep collega’s samen te zijn op de Jan van Nassaustraat 111.

Een ieder die komt krijgt de verschillende corona-nosodes, die je nodig zult hebben in je praktijk.

De kosten bedragen 75 Euro inclusief de nosodes.

Graag aangeven of je aan dit seminar cq webinar live of per zoom wilt deelnemen. Bij deelname per zoom sturen wij je na betaling een zoom link toe.

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut

(email: hin@hahnemanninstituut.nl).

De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP.

Lestijden: 10:00uur-16.30 uur.

Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111

2596 BS Den Haag

 

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemann instituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar/webinar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.

 

Data: 4 Oktober 2019,  13 December 2019, 10 Januari 2020


4 Oktober : Hoe onze vitaliteit waar te nemen en juist in te zetten: Joke van Zijll en Alize Timmerman

 

Op deze dag besteden wij aandacht aan vitaliteit en levensenergie is, waar onze middelen op inwerken. 

We zijn een samengesteldheid, een microkosmos, een samenwerkingsverband die in de evolutie bewuster wordt door alle ervaringen die we opdoen. 

We hebben in onze straal van bewustzijn de onderdelen van de mineralenwereld waar we evolutionair doorheen gereisd zijn en daar ervaringen hebben opgedaan. Hetzelfde geldt voor het plantenrijk, en zo ook het dierenrijk. Nu in het mensenrijk en op enig moment stromen we in in het wat voor ons nu de godenrijken zijn.

In geen enkel ander beroep is het zo overduidelijk dat onze samengesteldheid zich in die straal van bewustzijn bevindt, anders zou een middel niet gelijksoortig kunnen werken, als er geen grondslag was, waar de homeopathische-prikkel mee in resonantie komt. 

Een middel werkt als er gelijksoortigheid en resonantie is met de samengesteldheid van dit bewustzijn. Gedachten en de hele mind rubriek bevindt zich ook in die straal van bewustzijn en niet in het voertuig. We hopen op 4 oktober een inkijkje te nemen in iets wat wij op dit moment niet kunnen zien 😊.

Materia Medica: Integratie van Stenen/Mineralen Planten en Dierenmiddelen:  bijvoorbeeld Emerald, Aurum en Leeuwenmelk zijn complementaire middelen. Arnica en Leeuwenmelk zijn complementair. Natrium Carbonicum en Lac humanum zijn complementair Pyriet en Stramonium zijn complementair.

13 December  2019 en 10 Januari 2020: Alize Timmerman: Hormonen en de preventie van Kanker.

Alweer 20 jaar doceer ik in binnen en buitenland Homeopathie. Daarom vragen vele families uit de hele wereld mijn advies bij de behandeling van kanker, speciaal vrouwen met vrouwelijke kankers. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en deze wil ik graag met jullie delen. Ook kanker is een energetisch proces en daarom is de vraag waar we onderdrukt zijn zeer belangrijk, en vooral deze vraag in een vroeg stadium te stellen.

We kijken deze dagen naar: waar is je vrouwelijke energie onderdrukt en hoe kan je dit waarnemen?

Hoe kan je daar zelf aanwerken! Wat is Moederschap en Vaderschap? Wat is Grootmoederschap en Grootvaderschap?

Hoe werken we aan onszelf zonder onszelf te onderdrukken?

De Maan: menstruatiecyclus als bewustzijnsontwikkeling en levensritme met de maan.

Materia Medica: menstruatiecyclus; menopauze. postmenopauze.

Hormoonveranderingen.
Middelen bij de ontwikkeling van je vrouwelijkheid en manlijkheid, ter preventie van ziekte en gezondheid.
Middelen bij hormonale kankers, en allerlei andere vormen van hormonale klachten.

Middelen als Moonstone, Luna, Appelboom, Conium, Colostrum, Willow, Oak, Earthworm, Rose quarts, Blue, Emerald,, Natrium Fluoraticum, Seasalt, Pulsatilla, Sepia, Lelieachtigen, Tuberculinum, Lac humanum, Placenta, Amniotic fluid.oa

Materia Medica van Vissen.

De dagen zijn inclusief thee en koffie en kleine lunch. Kosten € 225. Dit aanbod is alleen geldig bij betaling van het bedrag ineens voor 30 September. Losse dagen zijn € 90.

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut (email hin@hahnemanninstituut.nl) of telefonsiche opgave op nummer: 070-328.08.62. De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP. Bij de  AVIG is erkenning aangevraagd. De lessen zijn inclusief biologische soep koffie thee.

Lestijden: 9.45-17.15.

 Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862+31 (0)70 3280862 

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemaninstituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.

Door aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en inschrijfvoorwaarden van het Hahnmemann Instituut.

Algemene Voorwaarden Hahnemann Instituut Nederland

Inschrijfvoorwaarden Hahnemann Instituut Nederland