English
Jacqueline Kindt

Ruim 12 jaar ben ik verbonden aan de groepspraktijk. Door deze gecombineerde praktijkvoering heb ik altijd nauw kunnen samenwerken met Alize Timmerman en mij diepgaand kunnen verbinden met de deskundige manier van werken die op deze praktijk norm is.

Ik heb gewerkt in binnen- en buitenland en vestigde me als Klassiek Homeopaat na een gedegen opleiding aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal waar ik in 2000 afstudeerde als Natuurgeneeskundig Therapeut en Klassiek Homeopaath

"Toen ik in mijn persoonlijke leven geconfronteerd werd met diepe processen van ziek zijn ging ik op zoek naar een meer holistische benadering van genezing. Deze vond ik in de Homeopathische manier van denken en behandelen."

Werkwijze

Tijdens het consult is het van belang om open te luisteren naar het verhaal van de client. Vanuit deze empathische en verbonden houding zal ik samen met u op zoek gaan naar de essentie, waar uw klacht en uw wezen als het ware bij elkaar komen. Daarbij zoek ik het meest passende homeopathische middel. In vervolgconsulten volgen we uw genezingsproces en brengen verdere verdieping aan.

Het zelf genezend vermogen

De vraag dient zich aan: "Waarom dan homeopathie?"Naast het consult geeft het homeopathische middel een soort sleutel en de energie om dit genezingsproces aan te gaan. Genezing is namelijk in wezen heling wat betekent dat je als mens weer heel wordt en de klacht als signaal niet meer nodig hebt. Dankzij bewustwording spreek je je eigen genezend vermogen aan hetgeen ondersteund wordt door het homeopatisch middel.

Kinderen

Naast deze manier van werken met volwassenen, vind ik het ook heel fijn om met kinderen te werken. Bij kinderen is vaak nog veel vitaliteit en dynamiek aanwezig en komen de klachten soms ongecompenseerd naar buiten. Op verbale of non-verbale wijze, soms door middel van een droom, geven kinderen je vaak 'een cadeautje' tijdens het consult in de vorm van opmerkingen die precies aansluiten bij het homeopathische middel wat zij nodig hebben.

Homeopathisch therapeut

Als homeopathisch therapeut werk ik zelf vanuit een open en empathische houding en nodig mijn cliënt uit te werken aan bewustzijn. Vanuit bewustzijn naar de diepere oorzaak van een klacht kan het verdere helingsproces ontstaan. De Homeopathie en consulten bieden daarbij schitterende en waarachtige inzichten aan.

Elke dag ben ik weer dankbaar dit vak te mogen uitoefenen en cliënten te helpen groeien door een crisis heen of bezig te zijn met de oorzaken en heling van hun fysieke klacht.

Doel van deze ontwikkeling is steeds meer te zijn wie je in wezen al bent en daarin vrij en authenthiek te mogen zijn. Kernbegrippen van waaruit ik werk zijn: invoelend, respectvol, analytisch, betrokken, en de eigen (levens)kracht van de cliënt aansprekend. Vanuit een prettige sfeer en benadering en op voorwaarde dat de cliënt zich op zijn/haar gemak voelt.

jkindt@hahnemanninstituut.nl

06-171.64.250