English
Instituut voor opleiding & ontwikkeling in Klassieke Homeopathie

Nascholing-scholing 2020

Het Hahnemann Instituut Nederland is een Bij en Nascholings-instituut voor klassieke homeopathie. Sinds de tachtiger jaren verzorgt het instituut onder leiding van Alize Timmerman training voor klassiek homeopaten, met het accent op praktijkgericht leren in een veilige, prettige sfeer. De cursist wordt gestimuleerd in zijn/haar verdere ontwikkeling als homeopaat met een open en alerte houding. Bij de nascholing van het instituut wordt gebruik gemaakt van zowel analytische, systematische en intuïtieve homeopathie. De ''sensation methode' is geintegreerd in de lessen en is onderdeel van de traditionele Homeopathie van Samuel Hahnemann.


Alize Timmerman is bekend geworden door de diepte anamnese, waarbij het vinden van het middel bij de verstoorde vitaliteit het belangrijkste uitgangspunt is. Het instituut laat zich daarbij inspireren door een breed scala aan mogelijkheden die de  klassieke homeopathie biedt.

Het Hahnemann Instituut ontwikkelde een aantal nieuwe homeopathische middelen en werkt hierbij  samen met een aantal opleidingen in andere landen. Doordat jaarlijks een aantal docenten, verbonden aan deze opleidingen, lesgeven op het Instituut, worden de opleidingen aan het Instituut in een internationaal kader geplaatst en wordt een intensieve uitwisseling van ideeën tussen de studenten en homeopaten uit andere landen bevorderd. Om het internationale karakter van het instituut te benadrukken wordt elk jaar een Internationaal Seminar georganiseerd. De lessen zijn uitsluitend bedoeld voor afgestudeerde homeopathen en artsen.

Lesdagen 2019-2020 

 

Zaterdag 7 november en 12 december 2020.

Deze dagen, welke een vervolg zijn op 23 mei en 10 oktober jl., maar ook zeker los te volgen zijn,  bespreken we de zee middelen in relatie tot de Corona tijd. Bij de zee middelen komen thema’s als veel thuis zijn, contact met de eigen familie, niet goed kunnen communiceren met je omgeving, beperkte communicatie ervaren, eenzaamheid, je onbegrepen voelen en niet op de laatste plaats de behoefte aan aanraking en contact en hoe deze tot uitdrukking te brengen. Ook de lacs worden besproken, we zien o.a. het middel olifantenmelk naar boven komen in deze tijd. Tenslotte behandelen we ook de rozenfamilie: de rozenfamilie bevatten cyanide in hun kernen en hebben een relatie tot luchtvervuiling en daarmee de longen en ook het hart. Ondanks dat we minder autorijden door het thuiswerken en minder vliegen zien we in de grootstedelijke omgevingen veel luchtvervuiling en daarmee ook meer sterfgevallen onder de Covid-19 patiënten.

We bespreken de verschillende miasma’s die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënten die chronisch ziek zijn, de relatie tussen de acute  en de chronische ziekte en wat de acute ziekte ons brengt. We evalueren de life-casuïstiek die de afgelopen periode hebben behandeld.

Verder bespreken we het belang van profylaxe of hoe het juist gekozen homeopathisch middel ons beschermt tegen de ontwikkeling van chronische ziekte met daarbij het belang van de inzet van nosodes. Ook bespreken we hoe het doormaken van ziekte ons tot ontwikkeling en evolutie brengt.

Materia medica van de zee middelen, lacs, rozen en Hydrocyanide acidum.

Kosten per lesdag 75,00 euro.

Graag aangeven of je aan dit seminar cq webinar live of per zoom wilt deelnemen. Onze voorkeur gaat uit per zoom daar we in verband met de Corona maatregelen een beperkt aantal mensen kunnen ontvangen op onze locatie.

Bij deelname per zoom sturen wij je na betaling een zoom link toe.

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut

(email: hin@hahnemanninstituut.nl).

De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP.

Lestijden: 10:00uur-16.30 uur.

Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111

2596 BS Den Haag

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemann instituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar/webinar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.


Corona C4 bekeken vanuit het vrouwelijke perspectief zaterdag 10 oktober 2020

 Op 23 mei jl hadden wij met een mooie groep Homeopaten een webinar over de symboliek en archetypische betekenis van het Corona-virus.

Graag organiseren wij 10 oktober as een vervolg hierop maar dit seminar is ook los te volgen.

We bespreken verschillende corona nosodes die wij ontwikkelden in februari 2020 voor de Corona crises. Speciaal gaat onze aandacht uit naar de Spike-protein nosode (Corona-nosode).  De goede effecten van deze nosode worden besproken en de ontdekking hoe deze nosode bij verschillende andere pathologieën  zoals kanker ook zijn werk doet.

We bespreken de verschillende miasma’s die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënten die chronisch ziek zijn, de relatie tussen de acute  en de chronische

ziekte en wat de acute ziekte ons brengt. We evalueren de life-casuïstiek die de afgelopen periode hebben behandeld. Verder bespreken we het belang van profylaxe of hoe het juist gekozen homeopathisch middel ons beschermt tegen de ontwikkeling van chronische ziekte met daarbij het belang van de inzet van nosodes. Ook bespreken we hoe het doormaken van ziekte ons tot ontwikkeling en evolutie brengt.

Dit seminar kan ook per zoom gevolgd worden, maar het is fijn om weer met een mooie groep collega’s samen te zijn op de Jan van Nassaustraat 111.

Een ieder die komt krijgt de verschillende corona-nosodes, die je nodig zult hebben in je praktijk.

De kosten bedragen 75 Euro inclusief de nosodes.

Graag aangeven of je aan dit seminar cq webinar live of per zoom wilt deelnemen. Bij deelname per zoom sturen wij je na betaling een zoom link toe.

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut

(email: hin@hahnemanninstituut.nl).

De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP.

Lestijden: 10:00uur-16.30 uur.

Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111

2596 BS Den Haag

 

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemann instituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar/webinar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.

 

Data: 4 Oktober 2019,  13 December 2019, 10 Januari 2020.


4 Oktober : Hoe onze vitaliteit waar te nemen en juist in te zetten: Joke van Zijll en Alize Timmerman

Op deze dag besteden wij aandacht aan vitaliteit en levensenergie is, waar onze middelen op inwerken. 

We zijn een samengesteldheid, een microkosmos, een samenwerkingsverband die in de evolutie bewuster wordt door alle ervaringen die we opdoen. 

We hebben in onze straal van bewustzijn de onderdelen van de mineralenwereld waar we evolutionair doorheen gereisd zijn en daar ervaringen hebben opgedaan. Hetzelfde geldt voor het plantenrijk, en zo ook het dierenrijk. Nu in het mensenrijk en op enig moment stromen we in in het wat voor ons nu de godenrijken zijn.

In geen enkel ander beroep is het zo overduidelijk dat onze samengesteldheid zich in die straal van bewustzijn bevindt, anders zou een middel niet gelijksoortig kunnen werken, als er geen grondslag was, waar de homeopathische-prikkel mee in resonantie komt. 

Een middel werkt als er gelijksoortigheid en resonantie is met de samengesteldheid van dit bewustzijn. Gedachten en de hele mind rubriek bevindt zich ook in die straal van bewustzijn en niet in het voertuig. We hopen op 4 oktober een inkijkje te nemen in iets wat wij op dit moment niet kunnen zien 😊.

Materia Medica: Integratie van Stenen/Mineralen Planten en Dierenmiddelen:  bijvoorbeeld Emerald, Aurum en Leeuwenmelk zijn complementaire middelen. Arnica en Leeuwenmelk zijn complementair. Natrium Carbonicum en Lac humanum zijn complementair Pyriet en Stramonium zijn complementair.

13 December 2019 en 10 Januari 2020: Alize Timmerman: Hormonen en de preventie van Kanker.

         

Alweer 20 jaar doceer ik in binnen en buitenland Homeopathie. Daarom vragen vele families uit de hele wereld mijn advies bij de behandeling van kanker, speciaal vrouwen met vrouwelijke kankers. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en deze wil ik graag met jullie delen. Ook kanker is een energetisch proces en daarom is de vraag waar we onderdrukt zijn zeer belangrijk, en vooral deze vraag in een vroeg stadium te stellen.

We kijken deze dagen naar: waar is je vrouwelijke energie onderdrukt en hoe kan je dit waarnemen?

Hoe kan je daar zelf aanwerken! Wat is Moederschap en Vaderschap? Wat is Grootmoederschap en Grootvaderschap?

Hoe werken we aan onszelf zonder onszelf te onderdrukken?

De Maan: menstruatiecyclus als bewustzijnsontwikkeling en levensritme met de maan.

Materia Medica: menstruatiecyclus; menopauze. postmenopauze.

Hormoonveranderingen.
Middelen bij de ontwikkeling van je vrouwelijkheid en manlijkheid, ter preventie van ziekte en gezondheid.
Middelen bij hormonale kankers, en allerlei andere vormen van hormonale klachten.

Middelen als Moonstone, Luna, Appelboom, Conium, Colostrum, Willow, Oak, Earthworm, Rose quarts, Blue, Emerald,, Natrium Fluoraticum, Seasalt, Pulsatilla, Sepia, Lelieachtigen, Tuberculinum, Lac humanum, Placenta, Amniotic fluid.oa

Materia Medica van Vissen.

 

Vitaliteit in relatie tot je bron aan energie. Waar is je vrouwelijke energie onderdrukt en hoe kan je dit waarnemen.

Hoe kan je daar zelf aanwerken!

De Maan:menstruatiecyclus als bewustzijnsontwikkeling en levensritme met de maan.

Materia Medica: menstruatiecyclus; menopauze.

Hormoonveranderingen.
Middelen bij de ontwikkeling van je vrouwelijkheid, ter preventie van ziekte en gezondheid.
Middelen bij hormonale kankers, en allerlei andere vormen van vrouwelijke klachten.

Middelen als Willow, Oak, Earthworm, Sycomore seed, Rose quarts, Blue, Emerald, Chestnut white, Natrium Fluoraticum, Seasalt, Pulsatilla Materia Medica van Vissen.

 

De dagen zijn inclusief thee en koffie en kleine lunch. Kosten € 225. Dit aanbod is alleen geldig bij betaling van het bedrag ineens voor 30 September. Losse dagen zijn € 90. 

Graag overmaking onder vermelding van naam en data: NL86INGB0002458683 14 dagen voor aanvang.
Restitutie van lesgeld kan alleen plaats vinden bij een afmelding langer dan 14 dagen voor aanvang van de lesdag

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut (email hin@hahnemanninstituut.nl) of telefonsiche opgave op nummer: 070-328.08.62. De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP. Bij de  AVIG is erkenning aangevraagd. De lessen zijn inclusief biologische soep koffie thee.

 

Lestijden: 9.45-17.15.

 Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862+31 (0)70 3280862 

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemaninstituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.

Door aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en inschrijfvoorwaarden van het Hahnmemann Instituut.

Algemene Voorwaarden Hahnemann Instituut Nederland
Inschrijfvoorwaarden Hahnemann Instituut Nederland

datum

docenten

onderwerp16 Januari 2015

17 januari 2015

Alize Timmerman

Petra Stam

Heling en het ontwakende  van het vrouwelijke

13 februari 2015

Alize Timmerman

Immuunsysteem en vatbaarheid voor ziekten: de Biochemie van emoties.

21 maart 2015

Didier Grandgeorge

Kinderziekten en ontwikkelingfasen

22 maart 2015

Didier Grandgeorge

Kinderziekten en ontwikkelingfasen

17 april 2015

Alize Timmerman

Psychiatrie en lichamenlijke klachten

29 mei 2015

Alize Timmerman

Kosmologie en de uranium-lanthanide serie

 

26 27 28 29 3026 27 28 29 30  juni

 

Alize Timmerman en gastsprekers

 

Plants: International Seminar